Den 5:e februari 1950 såg Claes dagens ljus för första gången. Han växte upp i Johanneberg, en stadsdel i Göteborg. 1972 började Claes jobba med barn och ungdomar i Bergsjön .

Efter att ha medverkat i en cabaré blev han mer eller mindre övertalad att söka scenskolan. Claes kom in, efter ett antal försök, och i januari 1981 började han. Efter sin examen 1984 jobbade Claes på Turteatern i Kärrtorp & 1985 började han på Dramaten. Där har Claes bl.a. medverkat i "I väntan på Godot", "Ett drömspel", "Misantropen", "Tre systrar" och "Stormen" för att nämna några.

Claes har också spelat på vårt lands privatteatrar i bl.a. "Guys and Dolls"  på Oscarstetern,  "The Producers" på Chinateatern och diverse uppsättningar på Maximteatern. Han har även spelat friluftsteater på Vallarna i Falkenberg. 1996 gestaltade Claes Willy Loman i "En handelsresandes död" på Plaza i regi av Thorsten Flinck.

På TV & film har han bl.a. medverkat i "Vildanden" och "En far" i regi av Bo Widerberg samt "Lorry", "Trettondagsafton", "Pelle Svanslös" och "Tjuvarnas Jul", "Den ofrivillige golfaren", "Yrrol" & "Heartbreak hotel".

top